fredag 11. mars 2011

Ovnsbakt Parmesan Kylling

"Et lag med hvitløkssmør, parmesandryss og persille gjør denne enkle kyllingoppskriften spennende og velsmakende!"

Dette er et kjempegodt måltid – Jeg har barn som ikke liker parmesan-ost, og har derfor også brukt vanlig gul-ost og det smaker også veldig godt

Oppskriften gir 6 porsjoner


- 1 båt knust hvitløk
- 115 gram smeltet smør/margarin
- 110 gram tørre brødsmuler (Griljermel – kan kjøpes i butikken)
- 25 gram revet parmesan ost (eller vanlig gulost)
- 8 gram fersk hakket persille
- 6 gram salt (kan evt sløyfes)
- Et dryss sort pepper
- 1 kylling i biter

1. Forvarm ovnen til 180 grader
2. Bland smeltet smør/margarin og knust hvitløk i en bolle. I en annen bolle blander du griljermelet, ost, persille, salt og pepper. Dypp kyllingbitene først i smør/hvitløksblandingen før du vender dem i griljermelblandingen.
3. Legg kyllingbitene i en smurt ildfast form eller langpanne, tøm over smørblandingern som er igjen og stek i ovn i ca 1 time – 1 time 15 min, til kyllingen er gjennomstekt og det kommer klar væske ut når du stikker en gaffel inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar