mandag 15. juni 2009

Kule ideer til regnværsdager med barna






Vi opplever alle sammen de dagene som det regner masse og barna er inne... Hva skal man finne på? Vi kan forsøke å gjøre regnværsdagene litt morsommere med noen interessante aktiviteter, slik at barna ikke vil kjede seg – kanskje de til og med vil ønske seg flere regnværsdager!

Så, på neste triste regnværsdag, så kan dere jo forsøke noen av disse ideene

Dra på campingtur! Joda, du leste riktig – Sett opp leiren midt i stua, finn fram telt, soveposer og smørbrød, og tilbring kvelden og natta der – Kjempemorsomt for de minste!

Kle dere etter sesongene – lag en ”late-som” lek, og kle dere opp i alle sesongenes klær. Finn fram vinterklær og sommerklær, og vår og høst. (Du kan finne masse flotte sommerklær hos www.adorables.no)

Se på meg! – La barnet se på deg i ett minutt, forlat rommet og forandre noe på antrekket eller utseendet ditt – fjern en øredobb, ta på leppestift eller bytt klær – Klarer de å se hva som er forandret?

Ha en dukke-bursdagsfest! Pakk noen ”gaver”, pynt med ballonger og nyt en liksom (eller en ekte!) kake

Lag et familie-band – La alle få et instrument og spill sammen med favoritt-CD’n

Lek restaurant – Enten i et lekekjøkken, eller i det ekte kjøkkenet. Bytt på å være kokk og gjest

Lek hest – la henne ri på ryggen din, og lat som du er en stolt og vakker hest

Lag sokke-dukker og ha dukketeater. Alt du trenger er noen gamle sokker, tusj og kanskje en knapp eller 3 til øyer og neser. Du kan kanskje også bruke litt garn til hår. Litt forberedelser, og du er klar til showet. La barna delta i dukketeateret, og la dem finne på sine egne teaterstykker.

Eller du kan jo se barnas favoritt-filmer sammen med dem

Det er jo bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre sammen med barna. De setter stor pris på at du tar deg tid til å leke med dem og være sammen med dem, og det skal ofte ikke så veldig voldsomme arrangementer til for å gjøre dem glade – Det enkle er ofte det beste, som de sier 

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar