lørdag 25. april 2009

Lær barna å knyte skoene selv!

Det å lære å knyte sine egne sko, kan være en vanskelig utfordring for mange barn. Som foreldre har vi erfaring med at barna noen dager kan klare det helt korrekt, mens de glemmer det igjen neste dag. Min egen erfaring med min sønn viste at det tok ganske lang tid før han lærte det riktig.

Men her er noen morsomme triks som gjør det lettere og morsommere å knyte skoene.








”Lær-å-knyte” leker og bøker
Dersom du ønsker å gjøre det å knyte skoene morsommere, kan du prøve å finne en barnebok eller en leke som kan hjelpe med å knyte selv. Dette er spesielt nyttig for barn som lærer gjennom å leke med leker .

Tofargede lisser!
Dette flotte tipset kan faktisk gjøre knytingen enklere. Ta to lisser i to forskjellige farger og del dem på midten. Sy de så isammen og du får to tofargede lisser. Sett lissene i et par gamle sko og lek og lær med disse morsomme lissene. Det å bruke tofargede lisser kan hjelpe et barn som har problemer med høyre og venstre, da det gjør det enklere å skille hva som er hva. Du kan bruke alle vanlige ”lære-å-knyte” metodene med disse lissene.

Ekorn og tre-metoden

Dette er en enkel og morsom metode som bruker en barnevennlig histore og bevegelser som hjelper barna å forstå og huske de grunnleggende knepene i å knyte skoene

- Fortell barnet at de må lage ”trerøtter” ved å lage startsknuten
- Lag så selve ”treet” ved å lage en lang tynn løkke, hold løkken i barnets høyre hand
- Med venstre, ta tak i lissen, og fortell ham at et ekorn løper rundt treet og hopper inn i hullet under treet og kommer ut på andre siden (Man må bytte hender på dette punktet, noe som kan være litt vanskelig)

Mange foreldre foretrekker denne metoden, og lærer barna å knyte en ”enkel sløyfe”

Bruk gjerne disse triksene, og ditt barn vil lære å knyte skoene på et blunk !

1 kommentar: