lørdag 25. april 2009

Lær barna å knyte skoene selv!

Det å lære å knyte sine egne sko, kan være en vanskelig utfordring for mange barn. Som foreldre har vi erfaring med at barna noen dager kan klare det helt korrekt, mens de glemmer det igjen neste dag. Min egen erfaring med min sønn viste at det tok ganske lang tid før han lærte det riktig.

Men her er noen morsomme triks som gjør det lettere og morsommere å knyte skoene.








”Lær-å-knyte” leker og bøker
Dersom du ønsker å gjøre det å knyte skoene morsommere, kan du prøve å finne en barnebok eller en leke som kan hjelpe med å knyte selv. Dette er spesielt nyttig for barn som lærer gjennom å leke med leker .

Tofargede lisser!
Dette flotte tipset kan faktisk gjøre knytingen enklere. Ta to lisser i to forskjellige farger og del dem på midten. Sy de så isammen og du får to tofargede lisser. Sett lissene i et par gamle sko og lek og lær med disse morsomme lissene. Det å bruke tofargede lisser kan hjelpe et barn som har problemer med høyre og venstre, da det gjør det enklere å skille hva som er hva. Du kan bruke alle vanlige ”lære-å-knyte” metodene med disse lissene.

Ekorn og tre-metoden

Dette er en enkel og morsom metode som bruker en barnevennlig histore og bevegelser som hjelper barna å forstå og huske de grunnleggende knepene i å knyte skoene

- Fortell barnet at de må lage ”trerøtter” ved å lage startsknuten
- Lag så selve ”treet” ved å lage en lang tynn løkke, hold løkken i barnets høyre hand
- Med venstre, ta tak i lissen, og fortell ham at et ekorn løper rundt treet og hopper inn i hullet under treet og kommer ut på andre siden (Man må bytte hender på dette punktet, noe som kan være litt vanskelig)

Mange foreldre foretrekker denne metoden, og lærer barna å knyte en ”enkel sløyfe”

Bruk gjerne disse triksene, og ditt barn vil lære å knyte skoene på et blunk !

onsdag 22. april 2009

Nyhet - Little Me Babyklær




HTML clipboard

Den store Sommernyheten er baby-designermerket Little Me. Klærne er av høy og varig kvalitet og designet til å passe din baby komfortabelt slik at de kan nyte søvnen, leken og krabbingen.

Little Me er unike og komfortable babyklær av høy kvalitet, laget av deilige myke stoffer som bomull og velour

lørdag 18. april 2009

Hagemoro med dine barn

Hagearbeid er en fin ide til å få barna dine til å være mer ute om sommeren. De kan nyte det fine sommerværet og samtidig lære om hvordan planter gror og vokser. Selv om du bor i en leilighet i byen, kan du få til å lage en liten hage sammen med dine barn, en blomsterkasse eller en bøtte kan godt brukes som en minihage.

Mine barn elsker planter, og jeg synes det er morsomt å lære dem om planter og hagearbeid om sommeren. Jeg fant også noen tips på en nettside kalt ”Simple Moms” som har noen fine tips om hagearbeid sammen med barna






• Start en urtehage!

En urtehage er flott for barna, fordi urter er enkle planter å ha med å gjøre, pluss at de kan gi en liten ekstra piff på familiemiddagen, og så er de ikke farlige dersom de små skulle finne på å smake på dem. De trenger stort sett kun jord i tillegg til sollys og vann naturligvis,

• Gi dem et eget område, eller en egen potte å ha plantene i. Dersom du har en gammel lekebøtte eller en annen beholder av noe slag som du ikke bruker lenger, så kan denne fint brukes!

• Pizza-hage!
Alle barn (nesten) liker pizza! Du kan plante alle urtene du bruker når du lager pizza, slik som oregano, timian, basilikum, og kanskje også tomater! Dette er ekstra morro for barna, for da er det de selv som har vært med å plantet urtene som du har i maten, og da smaker den selvfølgelig ekstra deilig!

Jeg skal ihvertfall lage en urtehave sammen med mine barn i sommer, for vi har pizza hver fredag, og da vil barna glede seg litt ekstra når vi bruker ”dems” urter i pizzaen, og det blir jo litt ekstra spennede og 

Håper dere fikk noen gode ideer om hva man kan gjøre med barna i sommer !

onsdag 15. april 2009

Lynet Mcqueen | Stilige Gutteklær | Adorables.no








Lynet McQueen t-skjorte og shorts sett. Nytt for denne sommeren! Han vil ha mye morro denne sommeren med Lynet McQueen.

Perfekt sett for all slags utendørs morro, eller på stranden. Du vil elske dette kvalitetssettet for ham!

Besøk www.adorables.no for flere Lynet McQueen gutteklær

mandag 13. april 2009

Ny barneklær til våren - Adorables.no





Vi håper alle har hatt en fin påske! Vi har vært opptatt med å gi nettbutikken vår et nytt utseende, og har også begynt å legge inn masse nye spennende vår-nyheter ! Vi har fått inn massevis av flotte og spennende nye klær med dine favoritt Disney-figurer, Dora og mye mer. Vi har også fått inn ett nytt designer-merke for babyklær, og disse flotte klærne vil bli lagt ut fortløpende de neste par ukene!


lørdag 4. april 2009

Moro på bilturen for de små barn og de litt større barn



Påsken er rett rundt hjørnet, og mange av oss legger ut på tur med familien. Noen vil reise kort,og noen vil legge ut på lengre bilturer for å nå sitt mål. Dersom du er en mor med småbarn, ellerstørre barn for den saks skyld, så er det smart å finne på noe som gjør turen morsommere forbarna. Så her er noen ideer som kanskje kan hjelpe litt!


Lag en favoritt-sang-CD – det er enkelt hvis du har en CD-brenner og lage din egen CD med dine og dine barns favorittsanger

Lydbøker – Det finnes massevis av barnebøker på CD. Har du også boken så kan alle følge med både på tekst og bilder

Ta bilder av turen! Har du et gammelt digitalkamera som barna kan bruke, så kan de ta bilder av hele turen!

Ta med et ”legesett” til barna. På den måten kan de undersøke dukkene og bamsene sine hele turen!

For guttene er det tøft med et lekeratt, slik at han kan styre på samme måte som mamma og pappa

En enkel leke for mange små, er en kalkulator. Det er spennede med masse knapper og tall, pluss at det er en ”ordentlig ting” og ikke en leke! Billige kalkulatorer finner du mange steder. En gammel mobiltelefon kan også være spennende, men ta ut batteriet! (Mobiltelefoner kan ringe til nødnummer 112 selv om SIM kortet er tatt ut!!)

Våren er i anmasj, og vi har mange nye ting på vei inn på lager! Sjekk ut nettbutikken vår utover våren for mange spennende nyheter! Alt til fornuftige priser!